Ndikimi kontribues: Çfarë do të thotë premisë për njerëzit anembanë botës

Një pjesë e misionit të Premise është demokratizimi i mbledhjes së të dhënave. Ne duam të dëgjojmë zërat e të gjithëve dhe t'u japim të gjithëve mundësinë për të marrë pjesë dhe për të fituar jetesën nëpërmjet punës së zhvillimit.

Premise ofron një mundësi gjeneruese të të ardhurave për më shumë se gjashtë milionë njerëz në të gjithë botën që kanë shkarkuar aplikacionin dhe janë bashkuar me komunitetin tonë të kontribuesve të të dhënave.

Premise e vlerëson këtë komunitet kontribuesish dhe po kërkon vazhdimisht feedback-un e tyre dhe po adapton teknologjinë tonë për të përmirësuar përvojën e tyre të përdoruesit. Si pjesë e kësaj përpjekjeje, kohët e fundit kërkuam më shumë se 3.900 kontribues nga bota në zhvillim të na tregonin për përvojën e tyre me Premise.

E ardhmja e punës duket ndryshe.

Puna joformale është një burim i madh i aktivitetit ekonomik—mbi 60% e popullsisë së punësuar në botë janë në ekonominë informale—veçanërisht në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme. Ekonomia në rritje e gig-it dixhital shton opsionet për punë joformale. Nisma GIZ, digital.global, raporton se rreth 40 milionë njerëz në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme fitojnë para nëpërmjet punës gig dhe se shifra po rritet.

Platformat dixhitale të sapo-disponueshme si Premise kontribuojnë në punësimin dhe gjenerimin e të ardhurave duke ulur pengesat për hyrjen. Kur u pyetën se si Premise ka ndikuar në jetën e tyre, një e katërta e të anketuarve vunë në dukje se, "Premise më ka prezantuar me ekonominë freelance ose gig", dhe 30% e të anketuarve bëjnë punë të tjera gig ose freelance përtej Premise.

Parathënia bëhet pjesë e jetës së përditshme për Kontribuesit tanë, sepse është e lehtë për t'u përdorur dhe për t'u integruar në detyrat e përditshme, si pazari apo udhëtimi; 58% e kontribuesve thonë se e përdorin aplikacionin çdo ditë.

USAID ka pranuar se natyra e punës po ndryshon dhe ka zhvendosur disa nga programet e saj për të mbështetur rininë në ndjekjen e mundësive të mikropunës. Në fakt, projekti USAID/Honduras Transforming Market Systems, i zbatuar nga ACDI/VOCA, po përdor Premise si pjesë e përpjekjeve të tij për t'i futur të rinjtë në mundësitë dixhitale të mikropunës— duke u ofruar atyre një mundësi gjeneruese të të ardhurave, duke shërbyer njëkohësisht si një mjet monitorimi dhe vlerësimi për aktivitetet e programit.

Parathënia është më shumë se thjesht një mënyrë për njerëzit për të fituar para; Kjo është gjithashtu një mënyrë për të rritur përfshirjen financiare në ekonominë dixhitale. Në tërësi, 35% e Kontribuesve thonë se fitimi i parave me Premise është hera e parë që ata fitojnë para dixhitale, dhe 15% po përdorin Coinbase, një platformë shkëmbimi kriptomonedhash, për të arkëtuar fitimet e tyre.

Se si kontribuesit po i përdorin fitimet e tyre.

Shumica e kontribuesve përdorin fitimet e tyre për të paguar shpenzimet e rregullta të familjeve për veten dhe për familjet e tyre. Megjithatë, gati një e katërta e të anketuarve vunë në dukje se po kursejnë fitimet e tyre premise për të ardhmen , një tregues pozitiv i elasticitetit në rritje, pasi kursimet u mundësojnë familjeve dhe komuniteteve të përballojnë më mirë tronditjet dhe streset. Në mënyrë të ngjashme, 29% e Kontribuesve nuk kanë më nevojë të huazojnë para dhe 21% nuk kanë pse të udhëtojnë për të gjetur punë më falë të ardhurave të gjeneruara me Premise.

Përtej përfitimit të fitimeve shtesë, kontribuesit e premisë shpesh thonë se e vlerësojnë se Premise u lejon atyre të mësojnë më shumë rreth komunitetit të tyre dhe temave të tjera. Kontribuesit si aplikacioni Premise aq shumë sa 67% raportojnë se kanë referuar miqtë dhe/ose familjen e tyre për t'u bërë gjithashtu kontribues.

Në përgjithësi, sondazhi ynë tregon se Premise ka një ndikim pozitiv në jetën e njerëzve, si nëpërmjet aftësisë për të fituar të ardhura shtesë, por edhe duke u dhënë njerëzve mundësinë për të ndikuar duke dhënë njohuri dhe opinione në kohë reale.

Dëshmitë e kontribuesve

"Prindërit e mi janë krenarë për mua duke e ditur se mund të fitoj pak vetëm duke qëndruar në shtëpi. Të gjitha falë Premisë."

- Femra, 18-25 vjeç, Indi

"Fitimet më ndihmojnë të jem në shkollë dhe të ndihmoj familjen time të qëndrojë aktive dhe e zënë gjatë vështirësive ekonomike."

- Mashkull, 26-35 vjeç, Gjeorgji

"Parathënia ka ndikuar shumë në jetën time. Tani mund të kryesoj celularin tim çdo muaj dhe të përdor internetin çdo ditë."

- Mashkull, 18-25 vjeç, Afganistan

"Parathënia më ka ndihmuar të shoh komunitetin tim me sy të ndryshëm dhe të kujdesem më shumë."

- Femra, 26-35 vjeç, Filipine